Förälder

Till dig som förälder Viktig information

Är du en nervös förälder? Det är fullt förståeligt när din son eller dotter ska med en stor grupp ungdomar på skidresa.

Det finns många olika saker att tänka på som förälder innan sitt barns, kanske första, skidsemester. Vi säger inte att det är en bra idé att vara en curlingförälder, men det är viktigt att få insikt om våra skidresor för ungdomarna.

HÅLL KOMMUNIKATIONEN PÅ DESTINATIONEN 🗻

För att öka vår service vill vi be gästen - det vill säga ditt barn - själv kontakta vår personal på destinationen eftersom det ger en lättare och mer effektiv service än om kommunikationen går via en tredjepart i Danmark. Om du som förälder vill höra om ditt barns ärende på destinationen är det bättre att du ringer till oss på kontoret än till guiderna nere på destinationen. Med andra ord menar vi att ditt barn får mer ut av hjälpen från guiderna på plats än ett telefonsamtal från oss på kontoret.

Vi uppmuntrar alltid att du hemifrån försöker coacha ditt barn att ta ansvar för att kontakta oss under skidresan, om det skulle uppstå problem. Vi vill gärna hjälpa i alla situationer men vi kan inte hjälpa gästen om vi inte känner till problemet.

Samtidigt uppmanar vi dig som förälder att prata med ditt barn om vad han/hon ska förvänta sig av skidresan, speciellt på ankomst- och avresedagen. Vi arbetar ständigt för att göra dessa dagar så behagliga och smidiga som möjligt.

NATTVAKTER 🚔

I veckor som vecka 7,8 och 9 förstärker vi upp vårt guideteam med kompetenta nattvakter som endast arbetar under kvällen/natten hela veckan. De är på resmålet för att skapa trygghet och kunna hjälpa till under de nattens gång, så guiderna är pigga för att hjälpa till under dagarna.

Varje år skickar vi över 5000 gymnasieelever från Sverige och Danmark. När vi berättar att vi har erfarenhet av ungdomsresor menar vi det! Samtliga anställda, allt från vakter, guider, fast personal på destinationen hela vägen till oss på kontoret lägger mycket fokus på säkerheten för våra gäster. Därför erbjuder vi 24/7 service på destinationen. Det betyder att du - och ditt barn - alltid kan få tag i oss, oavsett tid på dygnet.

ALKOHOL OCH DROGER 🍺

ALKOHOL
I Frankrike är det inte tillåtet att dricka alkohol på gatan/offentliga platser. Precis som i Sverige och Danmark ska personen ha ID för att gå ut i byn. Ett armband med "18+" armband från Summitweek är inte gällande legitimation. Det är inte heller tillåtet att äga eller köpa alkohol på resmålet när du är under 18 år.

Även om dagarna i Alpernas härliga väder kan verka vara trevliga och varma, men det är ingen hemlighet att nattens temperatur är oförlåtande. Det sjunker enkelt till -20 grader och kombinationen med byns höga höjd blir alkohol farligare och farligare. Vi uppmanar alltid att gå tillsammans med någon på natten och att man inte dricker alkohol så det blir en fara för en själv och andra. Vi har alltid nattvakter på gymnasieresorna som går runt i byn för att undvika farliga situationer - detta görs i samarbete med byns myndighetspersonal.

DROGER
Vi tar starkt avstånd från användning av droger under hela resan med Summitweek. Vid överträdelse av detta kommer avisning från resan ske. Vi hänvisar direkt till våra resevillkor, punkt 4.5:

"Resenären ska agera på ett sätt så att medresenärer inte känner sig generade. Vid grova fall eller upprepade tillfällen kan ett opassande uppträdande leda till att resenären avvisas och hindras av researrangören eller dennes representanter från att vidare delta i resan. Vid sådana tillfällen är resenären ansvarig för egen hemtransport och utgifter som följer härav. Resenären har vid avvisning inte rätt till någon form av återbetalning av paketresans pris."

UNDER 18 🎉

Om ditt barn är under 18 år, ska du som förälder/vårdnadshavare, godkänna att du skickar iväg honom/henne på egen hand. Under My Summit kan du hitta en föräldrafullmakt och dessutom ladda upp den direkt till oss. Föräldrafullmakten ska laddas upp/skickas senast 48 timmar efter resan är beställd, så vi kan godkänna den. Om detta inte genomförs kan vi inte låta ditt barn resa på egen hand och därför måste vi avbeställa resan för resenären (och det hoppas vi inte ska ske).

DE 🔟 BUDORDEN

Det är en stor hjälp för oss om du som förälder tar ett snack innan resan så han/hon är bäst förberedd för sin kommande skidresa.

Därför har vi gjort nedanstående budskap som vi hoppas du har lust till att dela med honom/henne.

  1. Kom överens om hur ofta och när ni ska prata med varandra under veckans gång. Så slipper ni alltid ringa dem, det passar ju inte alltid prata, även om de alltid har telefonen i handen ;) 

  2. Få namn och telefonnummer till ditt barns vänner som bor tillsammans om du inte redan har det.

  3. Är olyckan framme? Ditt barn skadar sig/blir sjuk och behöver uppsöka sjukhus eller läkare ska de kontakta oss så hjälper vi dem. Igen det är viktigt att ditt barn kontaktar oss direkt eller personerna runtomkring ditt barn i värsta fall. Kom ihåg att skicka med dem försäkringsuppgifterna innan de åker iväg på skidresan, det gör processen enklare på skidorten. 

  4. Reglerna på resmålet ska alltid respekteras. Det ska vara tyst på boendet efter klockan 22.00 och det får inte föras oväsen på offentliga platser. I Frankrike är det en lag på detta - vi berättar inte detta för skojs skull.  

  5. Förlita er på vår personal på destinationen och följ deras hänvisningar. De är experter på området och processer så de vet vad de pratar om.

  6. Om det uppstår problem på destinationen är det viktigt att ditt barn kontaktar oss. Vi vet att det kan vara frustrerande som förälder, men det är mycket lättare att lösa problem snabbare om ditt barn själv kontaktar oss. Telefonnummer och kontaktuppgifter till personal på plats blir skickat ett par dagar innan avresa. 

  7. Vi kan välja att tro att alkohol inte är ett problem, men vi är naturligtvis medvetna om att det inträffar. Alla har vi varit i den åldern! Gör gärna ditt barn uppmärksam att inte dricka alternativt begränsa intaget av alkohol för att ta hand om sig själv och varandra. Alkohol har en annan effekt på den höga höjden och de extremt kalla nätterna! Skulle det uppstå problem av något slag är vi självklart alltid närvarande på resmålet och hjälper mer än gärna till.

  8. Lägg en budget så ditt barn vet hur mycket pengar de har att använda varje dag, allt från resan ner och hem till dagarna på destinationen. 

  9. Respektera åldersgränserna på skidorten. Våra evenemang är alkoholfria om det är gäster under 18 år då alkohol inte är tillåtet för gäster under 18.

  10. Ankomst- och avresedagarna är de mest hektiska dagarna - och det gäller för alla! Tålamod är en god egenskap - men hänvisning till guiderna avhjälps 100 % av gångerna ;) 

Frågor?

Skulle du som förälder ha fler frågor eller behöver prata med oss, slå oss en signal på 040 645 35 07.